Ο ΓΚΑΡΟ ΜΠΑΡΝΤΑΚΤΖΙΑΝ

ΓΚΑΡΟ ΜΠΑΡΝΤΑΚΤΖΙΑΝ
Ο Γκάρο Μπαρντακτζιάν γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας στις 13 Ιουλίου 1964. Τη πρώτη του επαφή με τη μουσική την είχε στην ηλικία των έξι, οπότε άρχισε τα μαθήματα πιάνου με την Αρμενογαλλίδα καθηγήτρια Φελισιτέ. Συγχρόνως ξεκινάει η φοίτηση του και στο κρατικό ωδείο του Χαλεπίου.

Το 1978 συνεχίζει την μουσική του εκπαίδευση δίπλα στον γνωστό μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Χραντ Κεβορκιάν, διδασκόμενος αρμονία, ενορχήστρωση και διεύθυνση χορωδίας.

Το 1979 δημιουργεί και διευθύνει το δεκαμελές μουσικό συγκρότημα Ουσανογαγκάν με το οποίο συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα είναι σολίστ της χορωδίας του Χαμασκαίν και λαμβάνει μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το 1982 αποφοιτεί από το κρατικό Ωδείο του Χαλεπίου με το πτυχίο του πιανίστα και διευθύνει τη πενηνταμελή τετραφωνική χορωδία του αρμένικου λυκείου Παρεκορτζαγκάν.

Το 1983 εγκαθίσταται στην Ελλάδα, όπου δημιουργεί ορχήστρες, παιδικές χορωδίες, εργάζεται ως επαγγελματίας πιανίστας σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και σε πολυτελή πιάνο εστιατόρια.

Το 1998 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση στη μονοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Τo 2001 δημιουργεί το καλλιτεχνικό γραφείο GARO`s entertainment, το οποίο αναλαμβάνει τη μουσική και ηχητική κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων.